Pakistan
Lp. | Nazwa dokumentu | Data publikacji |
1 |
Zgodnie z ww. notyfikacją sprowadzane do Pakistanu produkty będą musiały spełniać następujące kryteria: 1. Przynajmniej 66% pozostałego okresu przydatności do spożycia licząc od daty produkcji. 2. Skład i informacje o produkcie (np. właściwości odżywcze, instrukcja obsługi) muszą być nadrukowane na opakowaniu w jęz. angielskim i urdu. 3. Logo instytucji nadającej certyfikat halal musi być nadrukowane na opakowaniu. 4. Informacje z pkt. 2 i 3 muszą być umieszczone na opakowaniu w określony sposób (m.in. nie w formie nalepki czy stempla). 5. Organizacja nadająca produktom certyfikat halal musi być zrzeszona w International Halal Accreditation Forum (IHAF) lub Standards Metrology Institute for Islamic Countries. |
15.03.2019 |
2 | Import Policy Order 2016 | 15.03.2019 |
Powrót do listy